Help ! Icone croix rouge


#1

Bonjour à tous, je vous explique mon problème sur 2 mises en page. Sur le serveur, quand j’ouvre une mise en page ou la médiathèque(uniquement sur les photos) j’observe depuis quelques jours un icône d’un cercle avec une croix rouge à l’intérieur.
Avez-vous une piste à ce dysfonctionnement ? Merci


#2

Can you confirm what version of Xibo you are running and how it has been set up?

Can you also provide a screenshot of the issue, as well as any errors or messages you are receiving?

Many Thanks.


#3

Bonjour Dan,
Je suis nouveau et je ne peux pas envoyer de pièce jointe, désolé.
Voici les infos :
J’ai 11 player TV sur le réseau d’affichage dynamique.

  • Xibo Digital Signage - www.xibo.org.uk.
    Version 1.8.9

  • Serveur sous windows, avec un docker pour le démarrage.

-J’ai aussi un problème sur la “médiathèque”, des ronds avec une croix rouge sur toutes les images png, jpg. Mais pas les vidéos mpg, mp4 etc…

  • Et pas de retour visuel dans la “mise en page”

  • J’ai 2 player qui ne fonctionnent plus “image du logo XIBO” sur l’écran TV.

Merci de m’aider sur ces différents problèmes
Thierry


#4

Thank you for the information. The red cross icons you are seeing suggest that your CMS is not able to locate those files, which would also explain why you are seeing this in your Layouts too.

Have you checked that the image files are still in the Library Location you have set for your CMS? I would first start there and make a backup if the files are indeed in the CMS Library location.

I would also make sure that the path to the Library is still the same as you originally set in your yml file when setting up Xibo on Docker. If the path to the Library has changed or been modified, this may also explain the red crosses.

You may also find that re-sharing the drive you are using for your Docker install will help. You can do this in your Docker settings, under the Shared Drives option.

You will need to stop your containers using the docker-compose stop command in an admin Powershell, open the Docker settings and locate the Shared Drives option. Unshare the drive you are using, then apply that change. Next share the drive again and choose apply to confirm. Finally restart your containers using a docker-compose start command.

Many Thanks.